Chokladbiskvier LCHFIngredienser till ca 12 stMandelbiskvier 2 dl mandelmjöl1 1/2 msk vispgrädde1 1/2 msk stevia2 äggvitorChokladtryffel150 g choklad gärna en mörkare smakrik choklad1 dl vispgrädde1 1/2 msk flytande honung20 gram osaltat smörÖvrigtMörk choklad att doppa biskvierna i Så här gjorde jagBörja med tryffeln Hacka chokladen i små bitar och tärna hälften av smöretBlanda grädde och honung i en kastrull med tjock botten Koka upp och dra sedan kastrullen från plattan Rör ner chokladen samt det tärnade smöret och rör tills du har en slät smetBlanda till sist ned resterande smör och rör till smöret arbetats in i chokladtryffelnHäll upp i en skål och sätt in tryffeln i kylen så den stelnar Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapperBlanda samtliga ingredienser till smetenKlicka ut 12 st rundlarGrädda i ungen i ca 10 minuterLåt svalna på galler Stryk på tryffeln på biskvibottnarna och doppa dem i den smälta chokladen
Denna tårta är inspirerad från ett recept på marängtårta i kokboken Bakglädje med LCHFMarängtårta 8-bitarsMarängbottnar 2stycken runda4st äggvitor (spara gulorna i en skål för vaniljkrämen)3droppar ättikasprit3msk sötrix eller sukrinOlja till bakplåtspappretVispa vitorna med ättikaspriten till ett hårt skum