När jag och mina syskon var små var semestern den enda gång vi fick äta Nutella, så fortfarande är förekomsten av Nutella på ett hotells frukostbuffé en indikation på om hotellet är värt att besöka igen eller inte
Här kommer en favorit i repris, nämligen hemgjord daimglass. Det ska inte vara svårt och komplicerat att göra egen glass och glassmaskin är inget måste det heller
Mannen fick en tjusig glassmaskin på sin födelsedag så nu ska här exprimenteras vill jag lova. Vi har redan designat en egen "texas pecan" med lönnsirap och rostade valnötter, mums
Ingredienser. 4 dl kokosmjölk (1 burk). 0,75 dl socker. Gör så här. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under ständig omrörning och ta av från plattan
Vispa äggulorna med en del av sockret till ett kraftigt skum. Vispa grädden med vaniljsockret. Mosa blåbären tillsammans med resten av sockret och citronsaften till en massa
Bilden är lånad. När mamma levde så gjorde hon dessa piroger någon gång då och då, vi älskade dem. Recept hade hon fått av sin mamma som också var finska
Middag idag. Nyttiga små köttfärspiroger. Brukar göra piroger med färdig pizzadeg från ICA. Men dessa, med hemmagjord deg, blir så mycket godare och nyttigare
En bra och billig grönsaksgratäng när hungern anfaller och man inte har så många " pluppar " kvar. Man kan också använda grönsaksspsd eller grönsaksbuljong till såsen, men jag tycker den ser trevligare ut om man har kokosmjölk som bas
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Fiskgratäng 4 pers400 gram torsk200 gram räkor100 gram riven parmesancitronpeppar2 dl grädde1 dl creme fraichedillLägg fisken i en form, krydda med citronpeppar och strö över osten & räkorna