Grillad aubergine med vitlök, persilja och feta
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5-6 msk kallpressad olivolja (eller raps-) lite salt, desto mer svartpeppar 150 g fetaost 1 citron, till servering Sätt grillen på högsta läget eller ugnen på max (225-250C). Skåra sedan skalet på auberginerna på följande sätt: skär runt det gröna fästet och gör sedan fyra jämnt fördelade skåror längs med hela. Grilla auberginerna i ugnen i 20 minuter Vänd var 5-7 minut om du använde grillen. De är klara när de känns mjuka rakt igenom. Lägg dem att vila 2 minuter Dra sedan av skalet i de fyra delarna som skårorna bildar. Låt änden vara kvar. Halvera sedan frukten på längden men låt den sitta ihop längs upp. Fläk ut de bredare delarna till ett ‘V’ och lägg på fat. Blanda vitlök och persilja med olivolja och skeda över aubergineköttet. Salta lite och riv över rikligt med svartpeppar. Smula över fetaosten och ringla över mer olja om du vill. Servera med citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.