Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Det slinker ju ner så lätt och behöver inte tuggas och det är trots allt min mammas favoritefterrätt
Vad sägs om recept som "hasselnötssockerkakor med karamellsås och vaniljglass", "kolapaj med ingefära, havssalt och karamelliserad banan", "saffranspannacotta med chokladtryffel" eller "karamellpudding med brownie och fudge"
Långfredagen till ära så har jag gjort en Karamellpudding med lite krossade drömmar och vaniljglassKaramellpuddingSocker 65 grGrädde 300 grHavsalt 2 grVaniljstång 1/2 stGelantinblad 1,5 stSmält sockret gyllenbrunt i en panna, ha sedan i grädden som man kan ha värmt lite innan, så det går lättare att blanda den med karamellen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.