Några tips till Midsommartårta!!
Heidi Bakar
Heidi Bakar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • tårtan räcker till ca 12 personer
  •  
  • Botten
  • 110 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 ägg 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dubbeldaim ( 56 g)
  • smör + ströbröd till formen
  •  
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad 1/2 + 1 liter jordgubbar
  • 3 äggulor 2 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg 2 äggvitor 1 1/2 dl lemon curd, antingen färdigköpt eller en hemmasvängd
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 citroner, gärna ekologiska
  • 2 msk flädersaft, om man så önskar
  • 2 äggulor 1 ägg 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk ( ca 400 g)
  • 150 g smör
  • 300 g digestivekex
  • 1 l jordgubbar
  • 1 1/2 dubbeldaim ( 56 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 120 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • vispad grädde till garnering
  • färska hallon till garnering
  • 1 paket frysta, tinade hallon ( 250 g)
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.