Syrrans/svägerskans rödbetsbröd
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 limpor
  • 600 g inlagda rödbetor, hackade i mindre bitar (funkar både med hela och skivade)
  • med
  • 500 g rödbetslag (späd ut med lite vatten om det inte finns tillräckligt i burkarna)
  • 90 g jäst går med både torr och färsk
  • 90 g pumpakärnor
  • 900 g vetemjöl
  • 360 g grovt rågmjöl
  • 80 g mörk sirap
  • 60 g havssalt
  • 1 timme Dela degen i två lika stora bitar och forma dom till
  • 1 timme Ställ in bröden mitt i ugnen och grädda dom först på
  • 180 grader och grädda bröden ytterliggare
  • 25 minuter Ta ut formarna ur ugnen och ta upp bröden, lägg över dom på ugnsgallret och grädda ytterliggare i
  • 5 minuter så de får fin färg runt om

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.