Jag har mest hållit till i Piebodaskogarna på mina promenader. När man börjar få pikar från omgivningen om att de inte hittar något nytt på bloggen är det dags att skärpa till sig
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
När det gäller grillkött är det kul att variera sig. Framför allt när man ska ha gäster. Det finns ju så mycket gott, svårt att välja ut vad man ska göra bara
Den här chokladpanna cottan gjorde jag till vårt bröllop och den smälter i munnen. Jag har provlagat den flera gånger och har till slut kommit fram till detta recept, men det tog ett tag att komma fram till rätt mängd gelatin
En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott. 4 persCa 1,2kg Ribbestek eller Ca 7-800g Kotlettrad med svålSalt, helst GourmetsaltCa ½dl Steksky2½dl Matlagningsgrädde½msk Vetemjöl1msk Kalvfond½dl MjölkLite sojaSaltVitpepparLägg steken med svålen nedåt i en ugnseldfast form
I går förenade jag nytta med nöje och tog en långpromenad till Limhamns Fiskrökeri. En promenix på ca fyrtio minuter från där jag bor och eftersom solen strålade, blev det en riktigt angenäm “motionsrundaâ€
Det är inte svårt att laga fisk, det man behöver tänka på är att inte tillaga den för länge. Tar man den tid man tror det tar och halverar den så brukar det bli ganska bra