Salt och sött
Finlandssvensk i London
Finlandssvensk i London
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 cl whiskey, jag använde Grant för det var vad jag hade hemma
  • 8 cl starkt bryggkaffe
  • 3 cl vispgrädde
  • 1-2 tsk sukrin gold (eller vanligt brunt socker)
  • Brysselkålsgratäng
  • 8 buffeportioner eller 4-6 portioner som sidorätt till t.ex. kött (varför inte julskinka)
  • 1 kg färsk brysselkål
  • 1 kludd smör/olja till formen
  • 3 ägg 3 dl grädde
  • 2 msk senap
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 8-10 grovt hackade valnötter
  • 2 dl riven ost
  • Lussekatter eller lussebullar
  • 10 st 4 ägg + 1 gula 2 msk sötning (jag använde Söterix som jag beställer från LCHF-butiken men annat går lika bra)
  • 50 gram smält osaltat smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 påse saffran 0,5 gram 1 äggvita för pensling
  • Flisad mandel (om du gör lussebullar)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.