Blanda runt och krydda med salt och peppar. Smaka av såsen med salt, citronsaft och cayennepeppar. Ugnsbakad kolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakad kolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
Som perfekt fredagsmysmat eller söndagsmiddag en lite murrig vinterkväll (ja för det är faktiskt vinter nu även om det är barmark utanför mitt köksfönster) är senapspanerade sojafiléer med saltrostad potatis och en senaps- & honungsås
Servera blomkålsriset tillsammans medkolja i kokossås. Kolja i kokossås. Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, saft från en lime, honung och salt och häll över fisken
Servera den kokosgratinerade koljanmed ris, grönsaker och limeklyftor. Kolja. Blanda kokosgrädde med garam masala, spiskummin, curry, honung, salt och peppar i en skål och fördela över fisk och purjolök
Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Servera med kokt potatis och ärtor. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Jag älskar kolja. Det måste vara generöst med fisk. Skirat smör och nyriven pepparrot på koljan gör mig nästintill tårögd (och det beror inte på att perpparroten är stark)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.