Igår kväll bakade vi dessa supergoda chokladmuffins. Brorsdottern som verkar ha ett lika stort intresse för bakning som sin faster dekorerade sedan med frosting, hallon, vit choklad och lite strössel
När man kommer till mitten blir det ännu kladdigare och man möts av en krämig fyllning. Servera upp och ner och dekorera med florsocker alt precis som den är
Dessa underbara, fullspäckade, kladdigachokladmuffins fick jag ögonen på vid ett besök på bloggen Min Lilla Kokvrå, som är en superfin och innehållsrik matblogg som jag regelbundet besöker (se här)
När muffinsarna tas ut från ugnen så sjunker de ihop lite i mitten och då kan man fylla gropen med till exempel grädde och vips så har man en liten kladdkaka
Kladdiga och goda muffins. Fyll 3/4 av muffinsformarna med smet. Räcker till ca 10 normalstora muffins. ♥ Ingredienser2 ägg2 1/2 dl socker1 1/2 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker4 msk kakao1 krm salt100 g smält smör♥ Gör såhärRör ihop ägg och socker, vispa ej
Vispa ihop ägg, kokosolja och mjölk med en gaffel i en bunke. De ska fortfarande vara lite lösa i mitten, ställ kallt så de sätter sig och servera sedan med vaniljkvarg (naturell kvarg blandat med lite vaniljpulver) eller kvarg blandat med hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.