Hacka halva krukan med timjan. Lägg brysselkålen på ett fat, toppa med grönsakerna från ugnen, nötterna, tranbär, smulad feta, resten av den hackade timjan samt lite mer olivolja
150 g fetaost. 500 g brysselkål 1 st stort syrligt äpple 1 st rödlök 150 g rödkål 150 g fetaost 1 dl russin gärna sultan 2 msk solroskärnor rostade Dressing 1 st apelsin yttersta finrivna skalet och saft 1 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger 3 msk olivolja 1 tsk flytande honung salt och svartpeppar
Smula över fetaosten och toppa medmandelspån. Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 min tills den fått lite färg. 3 dl mandelmjöl. 100 g fetaost. 2 msk mandelspån
Servera brysselkålen med rostad mandel, skivad rödlök, smulad fetaost och olivolja. Du behöverBrysselkålMandel, skaladRödlökFetaostOlivoljaGör såhärSkölj brysselkålen och plocka bort fula blad
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.