Dillkött kokt kalv eller lamm i dillsås
Blombergs Mat & Dryck
Blombergs Mat & Dryck
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner dill
  • 700-800 gram benfritt kött av lammstek eller kalvhögrev
  • 1 morot 1 gul lök
  • 2 lagerblad 1 msk vitpeppar
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 0,5 purjolök (valfritt)
  • 1 palsternackor (valfritt)
  • 1 liten bit rotselleri (valfritt)
  • 5 dillstjälkar (valfritt)
  •  
  • Dillsås
  • 8 dl buljong från köttkoket
  • 2 dl grädde
  • 5 msk vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk ättika (12%)
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 1 dl hackad färsk dill

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.