Nu är jag nog lite sent ute, nässlorna börjar vara ganska stora redan. Men, om man skördar nässlorna så skjuter de nya skott, och på så sätt kan man ha späda nässlor hela sommaren
Recept. Annika Andersson. lör, 2013-07-20 17. 49. 30min. (1). Skölj bladen noga och ta bort grövre stjälkar. Koka mjukt i buljongen tillsammans med vitlöken och gräslöken
Pesto4 dl olivolja eller rapsolja1-2 dl solrosfrön2 dl permesan, eller liknande smakrik ost. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar
Nu är de små rackarna här igen och ett oändligt arbete har bara fått sin början. Jag pratar om ogräset som gärna vill ta över våra gräsmattor och rabatter
Nu har jag varit ute och plockat lite mera ogräs. Den här gången passade jag på att göra en sallad. Så otroligt bra när man kan ta vara på ogräset som man annars bara kastar bort
Tipsar om den spännande sidan skogsskafferiet och gör en ogrässallad till dagens lax. Jag tycker det är en fantastisk känsla att kunna ta av vad naturen bjuder på, speciellt när det är ogräs som förstör för mitt trädgårdsland