Igår rostade jag lantbrödmed avokadoröra och kokt ägg på och idag blev det lantbrödmed ost, skinka och paprika och så en kesoröramed mosad banan, russin och solroskärnor
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Pensla bröden med lite vatten precis innan du sätter in dem i ugnen, strö över solrosfrön
Innan det kaoset drog igång så hann jag i alla fall baka ungerskt lantbröd. Receptet är från min farmor som alltid bakade det och det blir två stora bröd
Skölj det gröna, lägg i i soppan (spara några blommor av backskärvfröt att garnera med). I alla fall så plockade jag rätt många sådana, ännu mer kirskål och en nypa nässloroch daggkåpa
Servera dem ljumna, eller lite varma med smält smör och njut. Prova med någon av dina favoritostar. Därför var det i sista stund som jag tog på gummistövlar, handskar och gav mig ut bland nässlorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.