Känns som att det är många som gör egen pasta. Jag har alltid tänkt att det är himla svårt att göra pasta och att den där pastamaskinen bara skulle bli stående och ta plats
Det går fort att sätta igång sinegensurkål, det är väntetiden efteråt som är värst. Jag drämde till med en rejäl skopa surkål som tillbehör, och dra på trisse, men blev inte korvplattan förvandlad till värsta smakresan
Se till att ha så färskt filmjölk som möjligt när du gör ditt syrade smör. Nu fortätter du att vispa tills det blir en grynig massa och kärnmjölk (den tunna vita vätskan) frigörs
Att lyckas med maränger kan ibland vara svårt. Jag tänkte dela mig av några tips för att lyckas. Tillsätt citronsaft för att få ett fast skum och även för marängerna inte ska bli lika bruna
Det går fort att sätta igång en surkål, det är väntetiden efteråt som är värst. Inte nog med att det är supernyttigt för magen, dessutom är det billigt och underbart gott
Mixa aprikoserna, en del av vattnet de har legat i och nyponmjölet med en stavmixer. Tillsätt eventuellt mer vatten och mixa tills du får en slät konsistens
Det tar bara ett dygn att få osten färdig och det är väldigt lätt att smaksätta den. Varje gång jag får ett ryck och gör egen ost undrar jag varför jag inte gör det oftare – det är ju så mycket godare än den man köper och betydligt billigare
Har du testat att göra din egensurkål ännu. Än så länge finns det fin norsk kål att få tag på i varenda butik, så det är bara att köpa ett huvud och hacka loss
Julkaffe är otroligt enkelt att göra och en bra present att ha med sig till värdinnan/värden om man ska iväg på adventsfika eller någon annan trevlig tillställning
Det är super enkelt att och går snabbt att göra egen. Jag gör åt en del ätbart lim och tycker alltid att den tar slut när jag är uppe i något modellerande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.