Mjölkfria, glutenfria " ostkakor " tillfrukost. Rör ner kvargen och få till en jämn deg. Till ca 4 st. 1 msk majsmjöl 1 tsk bakpulver1/2 tsk salt1 msk sesamfrön till topping. Försök inte kompensera med mer mjöl utan blöt händerna ordentligt och forma till 4 lika stora bullar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla sen över sesamfrön
Idag fick jag dock för mig att jag skulle baka frukostbröd och då valde jag de här källarfranskorna eftersom de går snabbt att baka och är väldigt goda
Jag har börjat använda vågen och väger alla mina ingredienser när jag bakar bröd. Annars är inte jästiden allt för lång och jag hann baka dem på morgonen så att de blev lagom färdiga tilllångfrukosten
Jag hade i grahamsmjöl men det är för att jag föredrar grövre bröd och det gör min mage också. Jag har kommit så långt i mitt tillfrisknande från ätstörningen och jag känner mig starkare varje dag
Vad kan man bättre överraska sin sovande familj med, än nybakt, härligt doftande bröd. I går kväll innan jag gick och la mig bestämde jag mig för att sätta en deg som fick jäsa i rumstemperatur över natten (ska väl tilläggas att jag gick och la mig väldigt sent)
Fikonchutneyn jag gjorde innan jul var mycket god till. Idag tycker jag att det ska vara lite mumsig frukost, helt vanliga scones med goda marmelader och ostar fick det bli
Om man inte har nån mycket bröd hemma så passar det perfekt att baka frukostscones. Strax innan bröden är färdiga säras kakorna åt på plåten för att de ska bli gräddade även på sidorna
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakattillfrukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Det fick bli min frukost imorse på rostat bröd och med lite hackad tomat och mango ovanpå. ) Gubbröra för en person 2 hackade ansjovisfiléer ½ hårdkokt hackat ägg 1 msk hackad rödlök 1 msk hackat äpple ½ dl naturell keso 2 msk lättcréme fraiche 1 msk philadelphia med smak av gräslök Blanda ihop alla ingredienserna och låt det stå kallt en stund innan du serverar på rostat bröd
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och socker och blanda väl tills jästen är upplöst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.