Antal. 6 personer. Ingredienser. 140 g majs (1 liten burk). 200 g bacon i tärningar. 200 g skinka i tärningar. 1 äpple, urkärnat och delas ned i mindre bitar
Nu ska ni i alla fall få receptet på det vi bjöd på för ett tag sen när det var matstafett i byn. Det var min man som skötte tillagningen, så det kan inte ha varit så svårt
Lamm hör ju påsken till. Den friska peston ger här en uppiggande vårkänsla. Lamm, rotfrukter i ugn och pesto1,2 kg lammstek2tsk salt2 tsk svartpeppar4 msk smör2 msk rapsoljaKrydda köttet med salt och peppar
Mina vinäger-och-sirapskokta morötter blev också ett höjdartillbehör. I påskas gav jag mig av till en lammgård i Kåseberga (läs om det här) för att köpa lamm direkt från gården
Smula jästen i en bunke. Häll på lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen