Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Klart att servera med potatis och grönsallad. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Täck med plastfilm och låt köttet marinera i kylskåpet ett par timmar, eller över natten. 1 msk olja med neutral smak. Servera med nykokt ris (t ex sushiris) 2 portioner. 1 msk olja med neutral smak
Hetta upp oljan i en wok och fräs vitlöken under omrörning på medelvärme tills den är ljust brun. Slå upp på ett serveringsfat och garnera med chiliskivor och korianderblad
Inlägget Äggnudlarmed havsfrukter i söt chilisås dök först upp på À la Michelle. Denna rätten är inte alls så stark som den låter, här tog jag vad jag hade hemma så du kan gärna byta ut huvud ingredienserna mot t
Det är ju så gott och tillsammans med körsbärssås blir det bara ännu godare. Idag blev det wok bestående av strimlat fläskkött, färska champinjoner och babyspenat
Tang cu rou - Fläskköttmed sötsur sås. Så här gör man välsmakande fläskfileskivor friterade i ett tunt lager frityrsmet med en genuin sötsur sås till (notera nedan att rätten heter kött med socker och vinäger, inte kött med annanasjuice)
Rödskimrande gryta medfläskkött i het sataysås. Enligt anvisning men alltid med pyttelite mindre vatten än vad som anges på förpackning, samt en dutt olja
Hem och googla på recept medfläskkött och ananas och fick upp. Det blev därför till att stå i affären och fundera och en vända extra i helgen för att komplettera med några grönsaker och creme fraiche
Servera omedelbart, överströdd med den strimlade norin. 1 msk solrosolja150 g fläskfilé, skuren i små stavar5 salladslökar, skurna i mindre bitar1 medelstor morot, skalad och skuren i tunna stavar200 g kinakål, finskuren500 g äggnudlar2 msk vatten2 msk japansk sojasås1 msk Worcestershire sås1 msk saké2 tsk strösocker2 ½ dl böngroddar1 ark nori, skuren i tunna strimlor1. 1 medelstor morot
Shi jin rou si - Blandat med strimlat fläskkött. 200g finstrimlat fläskkött. Blanda det strimlade köttet med potatismjölet, 1 msk vatten och 1 tsk av sojan. 200g finstrimlat fläskkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.