) Den här gången grillar vi (läs maken) återigen den goda entrecoten från vår lokala Ica-butik. Grönpepparsåsen får köttet att lyfta till nya höjder tillsammans med ett perfekt vin från butiken med gröna skylten
7-8 potatisar1 äggula2 msk vispgrädde (beror lite på potatissorten)salt och pepparGrönpepparsås. 7-8 potatisar1 äggula2 msk vispgrädde (beror lite på potatissorten)salt och pepparGrönpepparsås
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Låt krossad grönpeppar fräsa med smöret i en kastrull. Smaka av med salt och låt koka ca 10 minuter tills såsen tjocknat
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit. Lägg i en klick smör och fräs någon minut tillsammans med en hackad scharlottenlök
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Med att laga själv menas stoppa in en köttklump i ugnen och vänta i fyra timmar. Vi åt köttet på taco-fredagsmys med hemlagad cheddarostsås, guacamole och massa grönsaker
Bind köttet med en stektråd (bifogar klipp som visar hur man gör, se längre ner). Helstekt entrecote är mycket gott och praktiskt att laga när man vill bjuda på något festligt till många personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.