Tjälknul med portvinssky - Söndagsstek på en lördagskväll...
Recept och reflektioner kring mat
Recept och reflektioner kring mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg köttbit
  • 90 grader och
  • 55 grader
  • 65 och st
  • Lag (som jag gjorde på 2 liter vatten)
  • 2 Vatten 2 dl salt
  • 1 msk socker
  • 10 pepparkorn
  • 1 knippe kryddor, eller torkade efter egen smak
  • Några vitlöksklyftor
  • en liten gul lök, eller halv stor, skalad och grovt hackad
  • 250 g selleri, skalad och tärnad
  • 1,5 dl portvin
  • 1 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 msk köttfond av något slag
  • maizena till redning
  • salt/peppar
  • 1 klick smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.