Tänk på att spara en sked pastavatten innan du låter patan rinna av. Det kan du använda för att det ska gå lättare att blanda pastan med den färdiga såsen
Inspirera och att inspireras. Inspiration är något helt underbart. Jag tycker om att inspirera er kära läsare och med tanke på era kommentarer och mail så tycker ni också om att bli inspirerade
Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Rör ihop såsen med pastan. Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås4 port500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)300 g oxfilé3 msk smör3 dl grädde2 dl vatten½ tärning mörk oxbuljong"en skvätt" soja1 pkt gorgonzolaostnågra matskedar riven parmesanost1 gul lök1 kvist färsk timjansalt och svartpepparSkala och finhacka löken. 500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)
I lördags när det var dags för melodifestivalen här igen då gjorde jag i ordning en mycket god lövbiffpasta med soltorkade tomater, basilika och parmesanost i och den blev så smarrig att jag och min man vräkte i oss alltihopa som skulle varit till fyra personer
Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. Koka pastan. Stek köttfärsen smulig. Häll av vattnet från pastan och blanda ihop pasta och köttfärs