Grädda lapparna i panna lika små som plättar (ca 1 dl smet), dom jäser i pannan så grädda bara några i taget, smart att provgrädda en först så du ser hur stor den blir, ha låg temperatur på stekpannan och om du har en ny stekpanna eller en som inte har repor behöver du egentligen inget smör att grädda i, dom får dessutom en finare yta om du inte har smör i stekpannan
) Denna gången har jag rotat i mina norska gamla rötter och gjorde skoleboller (skolbröd) Minns att vi nästan alltid åt de när vi hälsa på mormor på sommarloven innan vi flytta upp till Värmland
Idag önskade min tjej pannkaka helt out of the blue och här är ett recept på "lapper" som det kallas här i norge, en pannkaksliknande matbit som är god som dessert eller ha i väskan som nödlösning om du har griniga barn pannkaka
Idag så passar det perfekt att bjuda på något Norskt och en hyllning till min Mamma Karin som inspirerat mig till att jobba med mat, för hon har alltid skämt bort vår familj med vällagad mat, närodlat och hemlagade sylter, safter, gurkor
Fjäll och vinter är en god kombination och själva bor vi vid Norska gränsen ett par dagar och låter dagarna fyllas av så mycket utomhus som vi bara kan
När och varför man började att behandla torkad fisk med lut vet man inte helt säkert, men att det är en mycket gammal tradition kan man med säkerhet fastslå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.