Dovhjort

  • 6 Recept

Dovhjortsstek marinerad i rödvin

 0,5 kg Dovhjortsstek  1,5 dl rödvin1 dl matolja3 krossade vitlöksklyftor4 schalottenlökar1 knippe färsk timjan1 msk torkad timjanSalt och svart pepparSåsca 3 dl av marinaden3 dl gräddeEn skvätt rödvin1 msk soja Salt peppar, torkad timjanMaizena redning ca 3 msk  Börja med att putsa köttet
Dovhjortstek

Dovhjortstek

800 g dovhjortsstek. Salta och peppra steken runt om. Låt nätet vara kvar. Bryn steken i smör. Lägg den sedan på ett ugnsgaller mitt i 175° varm ugn och ställ en långpanna under, gärna klädd med aluminiumfolie
Höststek med hemmagjord potatismos

Höststek med hemmagjord potatismos

1 kg benfri valfri stekbit, jag använde dovhjort2 gula lökar2 dl outspädd svartvinbörssaft1/2 dl kinesisk soja8 enbär8 vitpepparkorn2 tsk timjan3 köttbuljonngtärning3 dl grädde5 dl kantareller (färska använde jag men torkade går bra) 8 st mjöliga potatisar1 1/5 dl mjölk1 msk smörsalt & pepparTill servering
Dovhjortsstek marinerad i rödvin

Dovhjortsstek marinerad i rödvin

  0,5 kg Dovhjortsstek  1,5 dl rödvin1 dl matolja3 krossade vitlöksklyftor4 schalottenlökar1 knippe färsk timjan1 msk torkad timjanSalt och svart pepparSås ca 3 dl av marinaden3 dl gräddeEn skvätt rödvin1 msk soja Salt peppar, torkad timjanMaizena redning ca 3 msk   Börja med att putsa köttet
Dovhjortsstek

Dovhjortsstek

800g dovhjortsstek. 800g dovhjortsstek. 4 pers. Ingredienser. Smör. Salt, peppar. Gör så här. Salta och peppra steken runt om