Originalreceptet hittade jag på sidan Foodporn. Jag vet, visst låter det konstigt, en kikärtsbotten. Tillsätt laxen och kräftstjärtarna samt salt, peppar och dill (går att minska/öka mängden på dessa efter smak)
Pajdegpå kikärtor var något helt nytt för mig. Pajdeg. Pajdeg. Grädda pajdegen i nedre delen av ugnen, i 200 grader, i ca 30 min. Fördela på plåt och baka dem i ugnen i ca 45 min (200 grader). Höj värmen på ugnen till 225 grader. Fördela den sista 1/3 av rödbetorna på fyllningen och smula över fetaosten
Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten påpajdegen syns. Ursprungsreceptet innehåller durramjöl, men det går inte att få tag på där vi bor (långt borta från civilisationen)
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
lindathalinson
Toppen god pajbotten
Logga in eller Registrera för att kommentera.