Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Gör egen fond eller köp färdig på till exempel saluhallen. Du kan också använda koncentrerad fond eller buljongtärning, men då måste den spädas ut med vatten till önskad mängd
Vispa äggvitan till hårt skum. Oxfilén vändstekte jag i en gryta, varefter jag lade den i ugn, 150 grader Celsius tills termometerna talade om att innertemperaturen var 59 grader C
Tidigare idag, medan Elsa sov, så passade jag på att göra en blåbärscurd tillfredagens frukost. Jag beställde ett par så fina och sköna jeans och en riktigt gullig klänning/tunika som Elsa kan ha till sommaren och hösten
Den här fredagen inbjöd inte till någon grillmat som serveras ute i det gröna. Regn och blåst bestämde menyn i kombination med  mitt arbete om dagarna som gör att jag kan få inspiration till matlagningen här hemma
Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet. Rulla ihop degen runt köttet och se till att fästa ordentligt
Perfekt om du ska få många gäster till middag, bara att dubblera och dubblera. Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.