Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen. Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen
Norsk fiskgratäng med makaroner4 port600 g torskfilé3 msk smör3 msk mjöl5 dl mjölkSalt & pepparMuskatnöt200 g makaroner (ej snabbmakaroner)2 ägg6 msk ströbrödSkär torskfilén i tärningar i 2x2 cm
Koka potatisen mjuk. Dela under tiden torsken i fyra lika stora bitar. Vispa upp äggen. Vänd torsken i vetemjölet, därefter i äggen och avsluta sedan i ströbrödet
Blanda krabbköttet med maizenamjölet, salt och peppar. Rulla till fyra bollar. Ställ svalt 10 minuter. Skala och riv äpplet grovt, pressa ur och blanda rivet med mangochutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.