Gör man det som gryta kallas det för Pörkölt och innehållerintepotatis utan serveras med ett gott lantbröd, kokt potatis eller nokedli, ungersk, hemgjord pasta
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarnai olja i en tjockbottnad gryta
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarnai olja i en tjockbottnad gryta
En värmande gryta när kylan biter ute. kallpressad rapsolja tillstekning. chiliflakes. Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och fräs tillsammans med grytbitarnai olja i en stekgryta
En mustigungersk gryta gjord på högrev med smak av paprika. En väldigt god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blirriktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
Ungerskgulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Den fanns med i den blå hemkunskapsboken jag fickihögstadiet och dess lista på ingredienser var ganska skral, precis som min talang för matlagning var på den tiden
ska ninågonsin servera en trerätters middag på ungersk tema är denna väl värd att pröva. Innan jag ens börjar med något annat kan jag intetillräckligt mycket bedyra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.