Jag gillar mat som sköter sig självt i ugnen och man hinner göra lite annat under tiden. Det blev kyckling jag linda in i parmaskinka och till det min favoritpotatis, hasselbackspotatis
Detta receptet hittade jag i senaste numret av Allt Om Mat. Provade det till grillspett på fläskflié samt tillbehör på grillad svamp, paprika och rödlök
Det här passar på vilket kinahak som helst… Det här behöver inhandlas…500 g fläskfilé1/2 kycklingbuljongtärning4 st äggula0,5 dl vitt vin1 tärning hönsbuljong4 msk majsena stärkelse0,5 liter oljaGrönsaker4 st salladslök6 tsk ingefära3 st vitlöksklyftaWoksåsen4 msk socker3 msk risvinäger1 msk soja2 tsk majsena stärkelse½ dl vitt vin½ kycklingbuljongKanske lite bönor som tillbehör
Recept. Maria E. ons, 2013-07-10 08. 10. 60min. (1). Fräs den gula löken så den blir mjuk. Tillsätt vitlöken, kryddorna och tomaten samt buljongen + vatten
Friterad Kyckling och ris med sötsur sås. serverad med ris till. det är gott. Koka bröst och andra bitar av kycklingen i vatten och kycklingbuljong och låt kallna,
Något gott och enkelt att ta med sig ut på #Picknick. . 4 portioner. Du behöver. 600 g fläskfilé. 2 cm ingefära1 msk sesamolja4–8 tortillas eller mjukt tunnbröd 8 msk naturell färskost1 huvud isbergssallad eller annan sort
Mycket grillat blir det när det är så här fint väder och i går var inget undantag. Jag grillade fyllda kycklingfiléer med whiskeysås och en krämig potatisgratäng till
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Jag tycker väldigt mycket om potatis och västerbottenost är också väldigt gott. Släng ner det i en potatistårta med ihopvispade ägg, mjölk och grädde så är i alla fall jag mer än nöjd
Även om jag med största sannolikhet skulle kunna äta mig mätt på allt gott julgodis som bakas här hemma (man får ju inte glömma bort att jag faktiskt kämpar med min vikt, även om det inte alltid värkar så
Bilden är inte den bästa men vi var hungriga. Serranolindad oxfiléRecept för 5 personer1kg oxfilé1 paket serranoskinka1 msk smör2 st vitlöksklyftor, finhackadesmörSalt /Grovmalen svartpepparPutsa oxfilén, bryn köttet någon minut på varje sida tills den fått en fin stekyta men inte så länge om du vill ha den blodig