Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Det börjar dra ihop sig till ett nytt år och många har nog redan bestämt sin nyårsmeny, men om det skulle finnas någon vilsen själ därute som behöver hjälp med att komma på en passande efterrätt så har jag svaret
Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao, bakpulver och rör ner det försiktigt i smeten. Ugn 175°. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter
men ibland får man, eller hur. 2) Blanda i socker, vaniljsocker och ägg. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min allt beroende på hur kladdiga du vill att de ska vara (har man bara en form går det bra att göra dem direkt efter varandra)
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kul ibland att plocka fram urgamla recept. Blanda ner chokladblandningen i smörvispet och fortsätt vispa några minuter med elvisp tills blandningen är fluffig och porös
Blanda nu i kakaonsmeten i smör/socker blandningen och tillsätt dem vispade äggen, mjöl och bakpulvret som har blandas ihop och till sist chockladhacket
Avsluta med att hälla över/bre ut resterande chokladsmet över den färdigmonterade tårtan. Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan
Ja, trots att jag är frisk igen har det inte blivit mycket bloggande de senaste dagarna. Jag skyller på högt tempo på jobbet på direkten och inte mycket spännande matlagning här hemma
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Däribland den här chokladtårtan med Baileysmousse som smakade gudomligt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, vänd ner mjölblandningen i äggsmeten
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god