De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Skiva rödlöken och hacka rödkålen. Kål är otroligt nyttigt och billigt och dessutom gott också. Rödkål är en bra ingrediens ifall man är trött på att bara ha picklad rödlök
Rödkålssallad med granatäpple. Revbensspjäll är ett av de godaste kött man kan grilla, tycker jag. Här har jag samlat många av mina goda tillbehör till vårens och sommarens kommande grillmiddagar
Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade och ugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
En lite syrlig och het rawslaw på bland annat fänkål, spetskål och paprika, tjocka, kladdiga och söta revbensspjäll med en glaze av hoisinssås och ingefära samt en krämig potatisgratäng med vitlök
Blanda samman marinaden och pensla spjället. Spjället är färdigt när benen nätt och jämt kan lossas. 1 kg Revbensspjäll. 1 kg Revbensspjäll Marinad 4 msk Honung 4 msk Nypressad apelsinsaft 1 tsk Salt 2 tsk Ingefära 2 krm Grovmalen svartpeppar 2 msk Grillolja 1 Vitlöksklyfta
Smakrika spjäll Huggna revben är en väldigt god och billig del av grisen. Kaffe och kanel används traditionellt för att smaksätta fläskkött i norra Dalarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.