Stektsvamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
Servera med moset samt smörstektsvamp och svartkål. Smält smör i en stekpanna och lägg ner svampen. 1Smörstektsvamp och svartkål. 1Stekt lax. Stekt laxen till en innertemperatur på cirka 52°C
Chili och vitlöksstektsvamp525 g champinjon, färska och i skivor 2 msk olivolja 30 g smör 1 klyfta vitlök 2 röda chilifrukter, finhackade 1 kruka färsk persilja salt peppar. Stekt ryggbiff480 g ryggbiff [4 bitar à 120 g] salt peppar 3 msk olivolja 50 g smör 1 klyfta vitlök 1 kruka färsk timjan
Stek dem på ganska svag värme i resten av matfettet i en annan stekpanna - levern ska vara knappt genomstekt (nja, jag vill nog ha den ordentligt stekt men för den skull inte torr och skosulig
Serveras med potatismos, stektsvamp och lingonsås. Tvätta rent svampen i kallt vatten. Fräs svampen i riktigt med smör tills den mjukar och blivit något mörkare i köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.