I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blir tight om tid för matlagning
Mina lärdomar är dock. Vid gårdagens middag med goda vänner bjöd vi på lamm som huvudrätt. Blev själv nöjd och det är alltid tacksamt med gäster som gillar rosa kött
Börjar närma mig finalen på min meze, lammkorv (seftalia) eller köttbulle finns nog med på varje meze - idag blev det blev det mina egenkomponerade lammbiffar
I förra veckan var jag på Willys, en affär jag inte brukar handla på pga att jag tycker att kvalitén på deras livsmedlen inte är speciellt bra, man får vad man betalar för
Smakrikt långkok. Så var det dags för mitt tredje försök i den långsamlagande grytan Crock-Pot. Enkelt kött som skulle vara för segt av kort tillagning, passar riktigt bra till en sån här gryta, som får puttra i många timmar
Strimla baconet fint och stek krispigt i lite olja. Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar
Hej,. Förra veckan lagade jag för första gången Indiska lammköttbullar, de blev så fantastiskt goda. Man blir så glad när middagsgästerna utbrister att det är så här indisk mat borde smaka på restaurang
Finhacka de soltorkade tomaterna. Pressa vitlöken. Blanda lammfärs med ägg, rödvin, soltorkade tomater, vitlök, citronrasp eller citronbalsamico och buljong
Lamm hör också påsken till, och idag på Påskdagen ska det serveras lammstek här hemma. Men eftersom jag inte hinner lägga ut det på bloggen idag så blir det i stället goda lammfärsköttbullar som vi hade på påskaftonsbuffén
Har länge funderat på vad jag skall göra av slaksidan på lammet. Vi har de senaste åren alltid haft lamm hemma som kommer från min bror, men antingen har jag malt ner den, eller så har jag gjort något misslyckat
. Nu är det inte bara svamptider även mandelpotatisen har sin bästa tid nu, eftersom mandelpotatis lätt kokar sönder är det enklast att koka den med skalet på