Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
På söndagar bakas det oftast bröd i detta hem, jag pendlar till Stockholm från Uppsala och äter alltid frukost på tåget och då brukar det bli smoothie och smörgås
Så nu har jag klagat lite, nu till det roliga det kalljästa matbrödet jag bakade häromdagen. Det fiffiga med det här brödet är att du gör det på kvällen och låter det jäsa i kylen över natten och gräddar det på morgonen, hur gott är det inte med nybakat bröd till frukost
Rågsiktsbröd får mig att tänka tillbaka på min barndoms frukostar, mellanmål och kvällsmat. Hon bakade bröden med en blandning av rågsikt, fint rågmjöl och grövt rågmjöl
Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor med rotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbröd med så lite kolhydrater i som möjligt
Det är dock inte det lättaste att hinna baka varje gång, men det här brödet behöver inte jäsa och är enkelt att bara röra ihop, ingen bakmaskin eller sådant behövs
Häromdagen var det dock svalare väder och då tog jag tillfället till att baka lite bröd. Ni vet hembakat bröd som doftar och smakar så gott och som får hela kroppen att jubla
Idag har jag gjort hamburgerbröd. Hamburgerbröd. Relaterat Hamburgerbröd. Hej mina vänner. Blev riktigt bra. Till detta hade jag en hamburgare gjort på älgfärs, lök, bacon, sallad, beasås, ost och gurka
Söndag - Hembakat bröd med räkost/gurka samt ost/tomat, vattenmelon och en kopp te med äppelpajsmak. Min frukost var iallafall god och rågbrödet har min pappa bakat, ett bra sätt att börja dagen på
Jättegoda hembakadebröd med vallmofrön på toppen. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.