Jag gillar att göra egen pizza och idag ville jag ha det lite som den tjockare amerikanska stilen. För ett tag sedan var vi på Pizza Hut och något liknande det skulle vara gott att ha
a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Servera en ostbricka till mig och jag undviker helst att ta av grönmögelost. Enkelt att göra och med få ingredienser gör att det även passar bra som bjudrätt
Blanda gräddfil, örtsalt, persilja, vitlök och lite peppar. Blanda pastan med såsen. Blanda sist ner klyftade ägg, persiljan, tomaterna och fint skuren rödlök
Jag älskar hemmagjord pizza och har länge använt mig av ett degrecept från Annas mat. Dessutom blir bottnen riktigt krispig och god även på en vanlig plåt (kall dessutom) i en vanlig ugn
Skala och hacka löken. Bryn färsen och löken. Koka upp vatten, purén och tacokryddan i en kastrull. Fyll sedan tortillabröden med köttfärs och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt
Låt puttra ihop några minuter och servera med nykokt pasta, gärna spiralpasta. Så här innan Jul har veckorna en tendens att formligen rusa iväg och för egen del väntar en skön ledig dag imorgon tillsammans med mina små godingar
a Linda Pritchard, jättetrevligt sällskap och underbar mat. Vi bjöds först på glögg och små tilltugg. Varmrätten var hjortfilè och till efterrätt bjöds det på bakelser i form av guldtackor
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Hacka löken och bryn den. Tillsätt därefter färsen och låt steka tills den är genomstekt
Bakade pizza därhemma igår och det blev sååå gott. Ett tag så köpte vi alltid "pizza kit" för att det kändes snabbt och enkelt, men jag tyckte alltid att pizzan blev så salt
Denna smarriga, tjockbottnade pizza får bli mitt bidrag till Februari Månads Utmaning på Kalasgott då temat är att laga hemmagjord paj, pizza eller pasta
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.