Den här goda pastagratängen såg dagens ljus när jag fått lite för mycket kokt pasta över. Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans med bladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
En söt och smarrig naturligt glutenfri kolatårta som är enkel att baka men svår att få nog av. Kola, grädde och choklad är en farligt god kombination och på en mjukseg mandelbotten blir det oemotståndligt
Nyfiken som jag är valde jag att baka eget glutenfritt bröd i torsdags i min ”gluten sanering”. Har läst runt lite och har man en mage som redan är ur balans kan det snabba på läkningen om man avstår gluten ett tag
Den här kolan kokade jag och min syster i veckan, den smakade helt fantastiskt och jag ska absolut koka den igen, kanske till julafton då vi ska ha knytkalas, jag tar givetvis med mig något sött
Hej hej ljumma majkväll. Härlig söndag. Laddat energi för kommande vecka med en slapp dag mestadels ute. Är Guld värt att ha föräldrar med hus och trädgård
Jag har vid några tillfällen fått förfrågan på mailen om recept på goda, glutenfria kanelbullar. Tyvärr har ni som efterfrågat det fått vänta länge på ett recept, det är så mycket annat som kommit emellan, men här kommer det i alla fall
Blanda smör och socker mjukt (jag använde elvispen)Tillsätt äggetBlanda i dom torra ingrediensernaArbeta samman till en degForma degen till 2 rullar och skär i ca 50-60 bitarRulla till små bollar och lägg i små pappers formarTryck en fördjupning i mitten och fyll med lite hallonsyltGrädda i 200 grader ca 15-17 minuterGår jätte bra att frysa in, om inte så förvarade jag mina hallongrottor i kylskåpet 300 g smör
Idag gjorde jag glutenfria cupcakes, från scratch med en väldigt god chokladmintfrosting. Ni som följer mig vet att jag har svårt att låta bli att droppa i dom där mintdropparna när jag jobbar med choklad, men det går givetvis väldigt bra utan dom för den som föredrar det
Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten. Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr