Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilé med finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatis i ett durkslag och lägg i en ugnsform
Servera den fetaostgartinerade fläskfilén medklyftpotatisochtomatsallad. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén på medelhög värme på alla sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skala 1 gul lök och 1 stor vitlöksklyfta och hacka i bitar. Vispa ihop 2 1/2 dl grädde, 1 dl torrt vitt vin, löken, 1 msk vetemjöl, 2 msk kalvfond och 1 msk fransk senap i en gryta
Så se till att fixa salladenoch duka bordet medan potatisen bakas och köttet marineras. Med uppgiften att laga mat till två karlar som jobbat hårt med trädäck bestämde jag mig för att kött och potatis var en bra utgångspunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.