Lite flingsalt på ugnsgrönsakernaoch även tomater och sparris. Att rosta potatis med grönsaker i ugnen på en plåt med lite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Tricket att få till riktigt goda ugnsrostadegrönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Ugnsrostadegrönsaker. Skär ner grönsakerna i mindre bitar. Laxen smaksatte jag denna gången med philadelphiaost smaksatt med tomat och pesto, den är så himla god + att jag rev ner två olika ostar i krämen
Ugnsrostade rotfrukter. i glaset föreslår jag både en sydafrikan och en italienare. Hacka löken och fräs försiktigt i stekpanna så den blir glansig och fin
Ugnsrostade potatisskivor. Vi var därför så väl förtjänta av riktigt god middag och gott vin. Lammfärsbiffar finns på bloggen sedan tidigare, men de kommer igen och idag med riktigt god sallad och Jimmys bästa postatisskivor
Finhacka vitlöksklyftan och blanda alla ingredienser till lammfärsbiffarna till en slät färs. Forma till biffar och stek ett par minuter på var sida i het olivolja tills de är lätt rosa inuti
Den här rätten har vi gjort många gånger nu och den är så god. Skär sötpotatis, morötter, paprika och palsternacka i mindre bitar och lägg i en ugnsform
Lammfärs och sommar är även Tzatziki för mig. Mycket krämig, god och smakrik gratäng från Alströmer Gourmet med Oatley iMat, dvs vegetabilisk (fast de finns i alla sorter)
Blanda resterande ingredienser och häll över kycklingen ochgrönsakerna. Det här är en sådan bra rätt, som du bara slänger i ett form, stoppar in i ugnen och glömmer bort i en halvtimme
Väldigt lugnt och skönt. Läst vidare i min spännande bok och kapat hem en vinst i alfapet. ) Matlagningen resulterade i supergoda lammfärsbiffar som serverades med ugnsrostad sötpotatis och lök samt en chèvrekräm
Rör om då och då så att grönsakerna inte bränns utan bara blir mjuka och får en rostad yta. Lime- och örtmarinerad kycklingfiléKycklingfiléer marineras och ugnsteks sedan med sin limemarinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.