Arvid och Sigrid öppnade sina paket i "paketöppnarsoffan" (Arvid myntade nog begreppet inför sitt barnkalas detta år - var ville han öppna presenterna då barnen kom
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran
Ta upp den och stek lök och baconet. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Skivad ost (färdigskivad, fyrkantig - t. Koka äggen och låt dom svalna. Rör ihop majonnäs och gräddfil. Knaperstek det i en torr stekpanna och låt sedan fettet rinna av på hushållspapper
Där jobbar även Lindha Vikström, mer känd i LCHF-kretsar som Halva Lindha. Ett tips från min tid på restaurang när jag gjorde många smörgåstårtor, är att fukta brödskivorna med lite vichyvatten innan de läggs ihop med fyllningen
Torsdag har vi idag och då är det soppa som gäller. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av med ctron, salt och svartpeppar. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut den kvarvarande fyllningen
Det viktiga när man gör all smörgåstårta är att göra fyllningen ganska lös och fylla den i god tid - jag brukar göra det kvällen innan - så att fyllningarna hinner tränga in i bottnarna och "safta till" dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.