Smörbakelser för tankarna till vinterfika hos mormor, jordgubbar och glass eller grädde (ibland med hembakade maränger) för mig till mormors uteplats, smörstekta skivor av kardemummasmakande vetelängder doppade i strösocker transporterar mig till farmors stuga vid en sjö i Småland, liksom nyfångad och halstrad abborre
Igår lagade jag chokladbiskvier till min mammas födelsedag. Hennes favoritbakverk. Dom blev jättegoda och det är inte alls nån svårt att få till fina och goda biskvier
Sätt ugnen på 125°. Kakor. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min
Smält smöret, vipsa ner ägg och mjölk, ställ åt sidan. Blanda de torra ingredienderna i en annan bunke och tillsätt kryddorna och de krossade pepparkakorna
Så nu har jag klagat lite, nu till det roliga det kalljästa matbrödet jag bakade häromdagen. Det fiffiga med det här brödet är att du gör det på kvällen och låter det jäsa i kylen över natten och gräddar det på morgonen, hur gott är det inte med nybakat bröd till frukost
Det här brödet är väldigt lättlagat, man behöver bara blanda sirap och filmjölk i en bunke, sedan häller man i alla torra ingredienser, häller i en form och gräddar