Muffinsen fylldes medvaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffins och sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här medvaniljkräm, bär och choklad
Täck botten på några muffinsformar fyll med bär, täck toppen. Sötning är valfri, jag tycker inte det behövs om man använder jordgubbar däremot blåbär kräver lite sötma anser jag
Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt). Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. 12 muffinsformar
Koka upp mjölken och grädden med de urskrapade fröna och stången från vaniljen. När vaniljkrämen har kallnat och när jordgubbarna har stått och dragitså kan du börja portionera ut dem över krämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.