Touchoftaste
Touchoftaste
Touchoftaste
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken - Vi står för recepten, du står för matlagningen!
Fläskkött

Fläskkött

Smarriga recept på fläskkött i alla former och smaker! Bong Touch of Taste hjälper dig med de bästa knepen för att du ska lyckas med din middag. Här samlar vi recepten på alltifrån grillade ribs till den himmelska fläskkarrén.
Riddare med skinka och gorgonzola

Riddare med skinka och gorgonzola

Gör så här. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, fond och smaka av med salt och peppar. Doppa brödskivorna i smeten så att de dränks in ordentligt och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna
Piripiri-glacerad fläsksida

Piripiri-glacerad fläsksida

Gör så här. Sätt ugnen på 150°. Skär köttet i 10 cm stora bitar. Mortla piripiri, svartpeppar och blanda med Bong Touch of Taste Schalottenlökfond, paprikapulver, soja och sirap
Italienska Skinkrullader med färskost

Italienska Skinkrullader med färskost

Gör så här. Banka ut skinkschnitzlarna så att de blir tunna och krydda dem med salt och svartpeppar. Blanda färskost med basilika och ramslök
Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Gör så här. Skala och riv potatis grovt, lägg dem i en sil och tryck så att överskottsvätskan rinner av – skölj INTE potatisen, då sköljer du bort stärkelse som fungerar som bindningsmedel
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Gör så här. Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter
Fläskfilé med kronärtskocka

Fläskfilé med kronärtskocka

Gör så här. Stycka fläskfilén i 12 bitar och vänd dem i mjölet. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet någon minut på varje sida tillsammans med lök och vitlök
Apelsin & sojaglacerade tunna revbensspjäll

Apelsin & sojaglacerade tunna revbensspjäll

Gör så här. Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört
Fläskfilé med äpple & grov senap

Fläskfilé med äpple & grov senap

Gör så här. Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär fläskfilén i 8 lika stora bitar och banka ut skivorna lite lätt
Helgrillad fläskkarré med rosmarin & vitlök

Helgrillad fläskkarré med rosmarin & vitlök

Gör så här. Koka ihop samtliga ingredienser till glazen och låt svalna. Salta och peppra köttet rejält. Tänk på att det är en stor köttbit som behöver mycket salt och peppar
Fläskfilé Scaloppini med vit balsamsås

Fläskfilé Scaloppini med vit balsamsås

Gör så här. Putsa och skär fläskfilén i fyra bitar. Platta till bitarna med handen. Blanda mjöl med salt och peppar och vänd fläskfilébitarna i mjöl- och kryddblandningen
Piri piri glacerade Revbensspjäll

Piri piri glacerade Revbensspjäll

Gör så här. Sätt ugnen på 150°. Skär köttet i 10 cm´s stora bitar. Mortla piri piri, svartpeppar och blanda med Bong Touch of Taste schalottenlöksfond, paprikapulver, soja och sirap
Stora köttbullar med kantarellsås

Stora köttbullar med kantarellsås

Gör så här. Blötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet ca 15 min. Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser
Fläskfilé med äpple & grov senap

Fläskfilé med äpple & grov senap

Gör så här. Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär fläskfilén i 8 stycken bitar
Långkål i ugn med bacon

Långkål i ugn med bacon

Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Tina grönkålen och krama ur den väl. Lägg smöret i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen ett par minuter och låt smälta
Köttfärssås med grädde

Köttfärssås med grädde

Gör så här. Bryn färsen i olivolja & smör. Tillsätt grönsakerna och tärnat bacon. Låt fräsa någon minut. Häll i vatten, fond, vin och passerade tomater, rör om och sjud under lock i 15 min