Touchoftaste
Touchoftaste
Touchoftaste
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken - Vi står för recepten, du står för matlagningen!
Grillat

Grillat

Här hittar du recepten som sätter smak på grillsäsongen! Bong Touch of Taste fonder passar utmärkt i marinad, grillolja eller glaze och förhöjer smaken på huvudråvaran.
Kryddsmör, Biffsmör

Kryddsmör, Biffsmör

Gör så här. Koka upp lök och vitlök med rödvinsvinägern tills vinägern kokat bort. Låt svalna. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa (med elvisp) till ett jämt smör
Kryddsmör, Chili-kycklingsmör

Kryddsmör, Chili-kycklingsmör

Gör så här. Koka upp lök med vitvinsvinäger och fond tills vätskan kokat bort. Låt svalna. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa (med elvisp) till ett jämt smör
Varm tomatsallad

Varm tomatsallad

Gör så här. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp i en ugnsfast form eller plåt. Vispa ihop olja, fond, vinäger och honung, smaka av med salt och svartpeppar
Kall Vitlöksås

Kall Vitlöksås

Gör så här. Vispa ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylen minst 30 min innan servering. Såsen går även att koka upp och servera varm
Kryddsmör, Grön chilismör

Kryddsmör, Grön chilismör

Gör så här. Vispa samman smör med övriga ingredienser tills det blir luftigt. Smaka av med salt, peppar, citron och ev mer fond
Kryddsmör, Chimichurrismör

Kryddsmör, Chimichurrismör

Gör så här. Finhacka rödlöken och koka upp den med rödvinsvinägern tills vinägern kokat bort. Låt svalna
Sommarmarinad

Sommarmarinad

1. Vispa ihop alla ingredienserna och smaka av med mer fond, honung och vinäger om du vill ha en starkare marinad
Grillmarinad, Rödvinsmarinad

Grillmarinad, Rödvinsmarinad

Gör så här. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och låt det marinera i minst 4 timmar
Grillmarinad, Teriyakimarinad

Grillmarinad, Teriyakimarinad

Gör så här. Riv ingefära och vitlök fint. Blanda sedan med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond
BBQ sås

BBQ sås

Gör så här. Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin och finhacka. Lägg allt i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Gör så här. Blanda vinäger, schalottenlöksfond samt vatten i en kastrull tillsammans med dragon, vitpepparkorn
Kantarell & Pepparrotsglaze

Kantarell & Pepparrotsglaze

Gör så här. Kantarell & pepparrotsglaze (ca 500 g kött, kyckling, fisk eller grönsaker)Tillagningsanvisning
Italiensk vitlöksglaze

Italiensk vitlöksglaze

Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät glaze. Pensla på glazen under tiden ni steker eller grillar ert kött er fisk, era grönsaker eller kyckling
Rödvin & pepparglaze

Rödvin & pepparglaze

Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät glaze. Pensla på glazen under tiden ni steker eller grillar ert kött er fisk, era grönsaker eller kyckling
Citron & råsockerglaze

Citron & råsockerglaze

Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät glaze. Pensla på glazen under tiden ni steker eller grillar ert kött er fisk, era grönsaker eller kyckling
Glaze, allroundglaze

Glaze, allroundglaze

Gör så här. Riv vitlöksklyftan fint, blanda med de övriga ingredienserna. Pensla på köttet minst tre gånger under grillningen
BBQ- glaze

BBQ- glaze

Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät glaze. Pensla på glazen under tiden ni steker eller grillar ert kött er fisk, era grönsaker eller kyckling
Marinad,allroundmarinad

Marinad,allroundmarinad

Gör så här. Riv vitlöksklyftan fint, blanda med de övriga ingredienserna. Låt råvaran marinera minst 2 timmar innan tillagning
Allroundmarinad Kyckling

Allroundmarinad Kyckling

Gör så här. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa ut citronsaften. Riv vitlöksklyftan fint. Blanda samtliga ingredienser till en marinad
Hummer & Saffransmarinad

Hummer & Saffransmarinad

Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät marinad. Varva kött/fisk/grönsaker/kyckling i en dubbel plastpåse med marinade, knyt ordentligt och låt ligga i kylen minst 2 timmar