Alla älskar en god gryta. Lägg i fina råvaror, krydda med kärlek och en god fond, sätt på locket och låt det goda sköta sig själv. Så hylla grytan, samla nära och kära, lyft på locket och ha en fantastisk stund.
Gör så här. Hetta upp smöret i en kastrull. Bryn kyckling och grönsaker tills det fått fin färg. Häll i vinet och senapen, rör om och låt det koka någon minut
Gör så här. Hetta upp en tjockbottnad gryta. Häll i rapsoljan och låt denna bli het. Lägg i kött, timjan, rosmarin, svamp, lök och morötter, bryn ca 5 min till det fått fin färg
Gör så här. MARINAD. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa
Gör så här. Skär grytbitarna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skiva schalottenlöken och strimla pancettan. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn kött, lök och pancetta några minuter
Gör så här. Skala, ansa och tärna potatis, morot och lök i lagom stora munsbitar. Hacka vitlöken fint. Putsa och skär köttet i fina och lagom stora grytbitar
Gör så här. Skär köttet i 2x2cm stora bitar och lägg dem i en kastrull med kokande vatten. Låt köttet koka 2 minuter och spola därefter köttet kallt i ett durkslag
Gör så här. Bryn köttet i en stekgryta. Tillsätt grönsakerna, kryddorna samt kantarellerna. Slå över vattnet, fonden och vinägern och låt puttra i ca 1,5 timme
Gör så här. Grovstycka kycklingen. Skala och finhacka vitlöken. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Bryn kycklingen i hälften av oljan, tillsätt vitlöken och fräs den med kycklingen