Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Blanda färs, pressad vitlök, timjan, smulad fetaost, salt och peppar noga i en bunke
Smula ner fetaosten i färsen, variera storlek på "smulor", gott med lite större bitar också. Om man då tillsätter lite smaker som "gifter sig" bra med lamm så blir det är succé
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Servera tillsammans med stekt strimlad vitkål eller nykokt broccoli. Ajvar relish är en kryddig grönsaksröra med rötter i Balkan som innehåller paprika och aubergine
Går snabbt att slänga ihop och smakar underbart somrigt, fräscht och medelhavsaktigt. Vi åt bulgur till och en grönsallad med granatäppledressing och ett glas vin
- 100 g fetaost. 100 g fetaost. En av mina äldsta och bästa kokböcker är Systrarna Voltaires mat, det finns hur mycket gott och bra som helst att laga ur den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.