Som ni har sett så är sidan ombyggd till en mer ”modern” version och tillsammans med Tailsweep som jobbat hårt för att få alla funktioner att fungera och så som jag vill ha det är nu klart, därav lite långt mellan uppdateringarna på sista tiden
Uppskattad sås att ha till grillat kött eller som komplement i sås tillsammans med matyoghurt och salt, men också mycket god att äta som den är till köttet
Stek nu tofun i generöst med olja. Blanda ihop apelsinskal, saft, mangochutney, olivolja, soja, riven ingefära, pressad vitlök och finhackad chili i en skål
Crepesmed köttfärsfyllning. Låt koka en stund och avsluta med vinäger, salt och peppar. Köttfärssås. För några dagar sedan blev jag fruktansvärt sugen på crepes
Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. 1 dl färsk finhackad mango. Tillsätt mango och ingefära och låt sjuda i ca 5 min till. 1 dl färsk finhackad mango
Sitter oftast på morgonen eftersom jag går upp tidigt så hinner jag fundera ut vilket recept det skall bli idag, sen blir det en tur till matbutiken… givetvis så är L med
1 dl mangochutney. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa bort köttet från den butiksgrillade kycklingen. Skär de största köttbitarna och paprikan, minimajsen och bambuskotten i mindre bitar
Anette gjorde en god mangochutney som vi serverade till vegetarisk garam masala. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)
1250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). 11 dl rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney
1 st medelstor lok. 12 dl mango (eller 4-5 st). Koka socker och vinager tills sockret har losts upp. Lagg i resten av ingredienserna och lat sjuda (utan lock) tills den har tjockna, ungefar 45 min- 1 timme
Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop. Finhacka lök, vitlök och dadlar och lägg ner tillsammans med övriga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.