Bakat

Bakat

  • 12 Recept
Enkel fruktpuré

Enkel fruktpuré

Mangopuré är en favorit hemma hos oss, passar också bra att blanda med lite mosad banan som ett matigare mellanmål
Snabba chokladhavrekakor

Snabba chokladhavrekakor

Har varit sådär förfärligt trött senaste veckan. Antar att sista tidens flängande tog ut sin rätt. Men igår så började energin äntligen komma åter, så jag passade på att baka minikakor

Olivgifflar

1.  Värm yoghurt/vatten tillsammans med oljan till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med degspadet

Energigifflar

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av degvätskan

Fyllda honungsgifflar.

Vispa samman jäst och mjölk i en bunke. Tillsätt smör, ägg, honung, mjöl och vaniljsocker. Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig och blank deg

Apelsinfyllda vetegifflar

Rör matfett och socker vitt och poröst. Värm grädden så att den blir fingervarm. Smula ner jästen i en deg bunke och tillsätt grädden och ägget
Cream Cheese Filled Crescents

Cream Cheese Filled Crescents

Fyllda saltiga gifflar passar bra till soppa eller till en sallad. De är praktiska att ta med på picknick
Adventsfika!!!

Adventsfika!!!

Dukning i rött och grönt, med servetterna brutna som julgranar. Det hela såg mycket inbjudande ut. Arvids kompis T
Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen

Gifflar fyllda med choklad och mandelmassa

Ibland händer det att jag inte kan sova och jag bara ligger och snurrar runt i sängen. Igår var en sådan natt och det var på tok för varmt och jag fick ingen ro
Chokladfyllda karlsbadergifflar

Chokladfyllda karlsbadergifflar

Smula jästen i en degbunke. Ljumma gräddmjölken eller kaffegrädden till 37º. Rör ut jästen i lite degvätska
Salty vanilla chip cookies

Salty vanilla chip cookies

Ernst Kirschsteiger sade en gång att "man känner sig aldrig så rik som när man tar ut ett nybakat bröd ur ugnen"