Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Krydda med spiskummin ochtillsätt pastasås och ½ dl av den rivna osten. Jag älskar också att den sköter sig självt i ugnen och alla smaker gottar till sig där inne
Bakade in Gorgonzola i ett litet paket av Smördeg och serverade medvarm Björnbärssylt. Hetta upp en cm olja i en liten kastrull strax innan serveringen
blanda dettamed örterna, olivoljan och honungen. Varm sallad medvalnötteroch fetaostPortioner. Avsluta med att strö över valnötternaoch smula över fetaosten
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet. Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran
Fjärde advent och en vecka kvar till jul. Jag har börjat att förbereda julmaten och som de flesta andra brukade vi alltid ha korv och köttbullar på julbordet
Den här salladen har jag velat testa ett tag och den blev klart godkänd. jag brukar fråga pliktskyldigt om jag kan hjälpa tillmed något, men hittills så har han peppar peppar aldrig tyckt att jag kan det
Smaka av med lite salt och peppar. Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Stek ett par minuter på var sida i smör, tills fisken blivit gyllenbrun. Tomatsalladen räckte även som tillbehörtill nästa dags middag på färska Räkor med Aioli från Henån’s Fisk och Skaldjur
Och det är ju bara färs som ska plattas ut lite, kan tillochmed barnen göra om man är lat själv. Jag tycker om att bara krydda med salt och peppar samt någon rökig BBQ-sås eller chilisås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.