Jag säger som Gert Fylking. ÄNTLIGEN. Äntligen har jag premiärlagat mat i vårt nya kök. -) Visserligen utan häll och rinnande vatten men med en ugn kommer man långt
Har precis tittat färdigt på veckans melodifestival, ingen jättehöjdare kanske. Mina favoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litet experiment som blev riktigt lyckat
½ sats glutenfri. ½ sats glutenfri pizzadeg½ ask ärtskott, ca 50 g1½ dl riven mozarella1 tsk italiensk salladskrydda1 msk olivolja1 liten burk soltorkade körsbärstomater, 140 g400 g oskalade räkor100 g musslor utan skalmozarella att strö över, ca 1 dl + ev lite mer av någon örtkrydda
Nu är det som jag tidigare sagt gröt som gäller för att jag ska bli varm och glad i magen när morgonrusket känns som värst, när det piper och viner överallt och regnet slår mot fönsterrutan, och när jag knappast vill kravla mig upp ur den goa sängvärmen
Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Jag fick inspiration till detta recept efter att ha sett en liknande paj i tidningen Ica Buffé för ett bra tag sedan och jag modifierade den genom att göra en glutenfri botten, använda mager fetaost och (mindre) olivolja istället för smör
Klassiska glutenfria köttbullar (6 port). Får Lova välja mat blir det (99% av gångerna) köttbullar. Det är ju tack och lov inte så tjatigt ändå eftersom det är lätt att variera med olika tillbehör och kryddningar
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl