Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariska biffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
På sommaren ska man göra det så enkelt för sig som möjligt. Att stå timmavis i köket en riktigt solig sommardag är inte min grej - hur roligt jag än tycker det är att laga mat
Vilken helg. Vårbal, Eurovision och igår, VM-guld i ishockey. Det enda jag har att klaga på kan väl vara antalet sömntimmar men det är smällar man får ta
Grön Sanjay Gupta Linsröra. Med halloumi, avokado och ugsstekt aubergine. Nu har jag en lillasyster som, i och med att hon är vegetarian, har inspirerat mig till att laga nya "flavoursprakande" vegetariska rätter
Blomkålsallad med rökt böckling, kapris och gräddfil1 blomkål½ gurka1 färsklök, skivad2 böckling1 citron1-2 dl gräddfil2 msk kaprisKoka ¾ av blomkålshuvudet i lättsaltat vatten och kyl i kallt vatten
Den här dressingen passar utmärk till både kalla blandsallader och till varma grönsaker som till exempel broccoli, mangold, spenat, sockerärtor, sparris och haricoverts
1 portion Sallad på naken havre och zucchini med pinjenötter & parmesan - en fiberrik och god lunch. Kokt naken havre med rostade pinjenötter, smulad parmesan och rå tunnt skivad krispig zucchini med dressing av vitlök, olivolja och citron
Tänkte att idag skall jag göra lunch. Men den får inte bli för omständig. Det blev den här. Den blev smarrig och nyttigJag stekte upp buketter av Broccoli (inte förkokta)
Jag försöker alltid utöka min receptsamling på alla plan. Ibland får man hem gäster som är vegitarianer och då gäller det att ha lite trevliga recept på lager
Ärtburgare. Lägg i de kokta ärtorna i en bunke och mixa dem. Blanda sedan i vitlöken, löken, ingefäran, kryddor och potatismjölet i bunken med de mixade ärtorna
Tänkte att idag skall jag göra lunch. Men den får inte bli för omständig. Det blev den här. Den blev smarrig och nyttigJag stekte upp buketter av Broccoli (inte förkokta)