Zeta
Zeta
Zeta
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Tillbehör

Tillbehör

  • 15 Recept
Champinjoner med vitlöksdressing

Champinjoner med vitlöksdressing

Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg champinjonerna på tallrikar eller ett fat och ringla över dressingen
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

Tvätta morötterna. Koka upp ingredienserna till lagen. Lägg alla grönsakerna i lagen förutom salladslöken och låt det sjuda 3 minuter
Champinjoner med vitlöksdressing

Champinjoner med vitlöksdressing

Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg champinjonerna på tallrikar eller ett fat och ringla över dressingen
Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

Sätt ugnen på 200 grader. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Skär bort de hårda stjälkarna
Caponata di melanzane

Caponata di melanzane

Skär auberginerna i 2 cm stora tärningar. Lägg dem i en sil, strö över salt och låt dra i minst 30 minuter
Krossad potatis med olivolja

Krossad potatis med olivolja

Krossa potatisen med en gaffel medan den är varm. Lägg i lök, citronsaft och olivolja. Vänd runt och avsluta med ost och persilja
Auberginegratäng med tomat, vitlök och parmesan

Auberginegratäng med tomat, vitlök och parmesan

Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt. Låt stå minst 3 minuter. Torka av vätskan som bildats och stek skivorna i olivolja tills de fått fin färg
Kantareller som aldrig förr

Kantareller som aldrig förr

Blanda vinägretten. Stek rödlök och kantareller i olivolja. Tillsätt bönor och potatis och låt allt få färg